Menú principal
LEMA curs 2014/15Moodle Sant NarcísM'encanta LLEGIR!

Scratch Programació


    

    Escacs en horari lectiu

ROBÒTICA


Treball cooperatiu, una realitat d’innovació a FEDAC Sant Narcís


Des de fa uns parell de cursos, a FEDAC Sant Narcís es pot veure una nova metodologia d’aprenentatge: el treball cooperatiu. Aprendre a cooperar i cooperar per aprendre (AC/CA) comença a ser una realitat a les aules d’ educació infantil,  primària i secundària.

Després de la implantació, ja fa uns anys, de les Competències Bàsiques en el procés d’ensenyament-aprenentatge dels alumnes, hem estat investigant una manera eficaç de treballar amb els alumnes les capacitats de fer, d’aprendre i de saber-se desenvolupar en una societat que demanda més que uns coneixements estàtics unes capacitats necessàries per desenvolupar amb èxit qualsevol nou aprenentatge que es requereixi.


Aquestes capacitats (competències) necessiten un aprenentatge diferent de com s’ha plantejat l’educació en els últims anys, ja que, el mestre canvia el rol: passa de ser la persona que tenia tot el coneixement i l’havia de transmetre als alumnes d’una manera més o menys atractiva; a ser l’encarregat de despertar l’interès en els alumnes, a ensenyar les eines per cercar el coneixement, a ensenyar estratègies per resoldre problemes, a plantejar l’aprenentatge, no com una cosa immòbil, sinó com un procés al llarg de la vida de qualsevol persona.

Aquest canvi, necessita noves estratègies i, una d’aquestes, és el treball cooperatiu. Els alumnes treballen algunes competències de manera conjunta, buscant entre quatre alumnes la millor solució a un mateix problema. El treball en equip, entès en el sentit que les aportacions d’un i d’altre se sumen al coneixement de tots tres. A més, s’assoleix una gran capacitat de raonar, d’explicar, d’entendre, de dialogar, de saber compartir, de saber ajudar en la construcció dels aprenentatges individuals i col·lectius. Les estratègies per dur a terme el treball cooperatiu són estratègies complexes i estudiades per tal que els alumnes sempre guanyin. Després d’avaluar els resultats, hem coincidit que aquest tipus d’aprenentatge, ajuda, a més de treballar de manera natural les competències, a assolir uns coneixements molt més consistents.Darrera actualització (dimecres, 22 d'octubre de 2014 14:54)

 

DOMUND 2014 aquest DIUMENGE


El proper diumenge 19 d'octubre és el DOMUND Diumenge Mundial de les Missions, és el dia en què tota l'església universal resa i col·labora en l'activitat evangelitzadora dels missioners i missioneres.  Una Missió que consisteix en obrir-se als altres com a germans ajudant-los i estimant-los. A la nostra escola eduquem als nostres alumnes en aquesta Misssió d'ajut cap als altres.

 

Entrega de diplomes KET i PET

El passat dimecres vam celebrar l'entrega de certificacions dels exàmens de Cambridge dels alumnes de Secundària. Va ser un bon moment per reconèixer el seu esforç i retrobar-nos amb els alumnes que aquest any ja no són a l'escola

Aquests exàmens els serviran per poder acreditar arreu el seu coneixement de la llengua anglesa.

 

Estrenem Aula d'Educació Plàstica a Primària!

Aquest curs 2014/15 hem estrenat una aula específica d'Educació Plàstica per Primària. Els alumnes poden anar a l'aula a fer els seus treballs fent servir diferents materials i tècniques.

Com podeu veure en les fotografies l'aula fa un gran goig !


Darrera actualització (divendres, 17 d'octubre de 2014 12:43)

 

ESCACS FEDAC SANT NARCÍS "DOMIANUN"

Un projecte innovador i pioner a tot Catalunya!

Som de les poques escoles de Catalunya que ja tenim implantat l'aprenentage dels escacs des de P5 fins a 6è de Primària en horari lectiu! A més disposem d'una aula específica per l'aprenentatge dels escacs amb material divers: pàgina web pròpia d'escacs, projector, pissarra digital, diversos jocs de peces i escaquers, escaquer mural gran, llibres digitals, fitxes, full propi d'anotació de partides...

A més la nostra escola Fedac Sant Narcís serà seu d'un curs de Formació de Professors de tot Girona per la didàctica dels Escacs on particípem molts professors FEDAC i altres.

Per més informació: escacsfedac.blogspot.com

Objectius que ens hem proposat:

-       Exercitar diferents tipus de memòria, en especial, la visual.

-       Aprendre a resoldre els propis problemes i prendre decisions.

-       Treballar la capacitat de concentració, d’atenció, el càlcul mental, la creativitat i imaginació, la lateralitat i l’orientació espacial.

-       Reforçar relacions de causa - efecte en referència a models de solució de problemes.

-       Treballar diferents tipologies de textos escrits (notícia, carta de presentació i d’agraïment, entrevista...).

-       Treballar diferents conceptes matemàtics (càlcul mental, operacions matemàtiques amb el valor de les peces, àrees, eixos de coordenades, simetries,...).

-       Aprendre el moviment de les peces i les normes bàsiques del joc dels escacs. 

Darrera actualització (divendres, 17 d'octubre de 2014 11:52)

 

Fedac Sant NarcísContacte

FEDAC Sant Narcís

C/ del Pare Coll, 3

GIRONA

Tel: 972 233 142

fedac.santnarcis@fedac.cat

Projectes Estratègics
Evangeli del dia


ban_visio2.png
Login Register