QUÈ FEM?

Publicat dins de General | Envia un comentari

FEM UNA AMANIDA! (II)

L’ENCIAM ESTAVA A PUNT D’ESPIGAR-SE I VAM PENSAR QUE JA ERA HORA DE TORNAR A FER UNA ALTRA AMANIDA. EN AQUESTA ESCOLA ENS ENCANTA TASTAR LES AMANIDES DE L’HORT I NO EN DEIXEM NI UNA FULLETA!

<

Publicat dins de General | Envia un comentari

L’HORT AL GENER

El gener és un mes de neteja intens. Ja han passat les setmanes de vacances de Nadal i el fred comença a estar present cada dia. No és bo per totes les hortalisses i plantes del nostre hort i, per tant… toca canviar cosetes!
El que hem fet avui ha estat plantar noves herbes aromàtiques per veure si tenim més sort amb les plagues aquest segon trimestre. Els passats mesos gairebé no vam poder recol·lectar res en condicions perquè estaven totes les fulles devorades per les orugues verdes que ja us vam ensenyar en anteriors vídeos/fotos.

Curs 2015-2016

Publicat dins de General | Envia un comentari

CANVI CLIMÀTIC

Avui arrenca a París la COP21, que intentarà aturar els pitjors efectes del canvi climàtic.
Del 30 de novembre al 11 de desembre d’enguany, París acull la 21ª Conferència de les Parts (COP21) sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides.
La COP21, també coneguda com a París2015, serà una de les COPs amb major rellevància ja que, durant dues setmanes, acollirà a milers de delegats i observadors internacionals que tindran el repte d’assolir un acord global per limitar l’escalfament global a un nivell inferior dels 2ºC.
L’especial rellevància d’aquesta COP fa que governs, institucions, empreses i societat civil estiguin treballant intensament per a contribuir a l’assoliment d’un acord global a través de l’organització i participació activa de diversos actes que se celebraran durant l’any 2015.
Per tal de treballar el canvi climàtic, a Catalunya també s’estan fent moltes coses; una d’elles va ser la celebració del I Fòrum metropolità d’educació per a la sostenibilitat: Eines educatives per a l’acció en la lluita contra el canvi climàtic, organitzat per l’AMB, el passat dijous dia 26 de novembre.

COP21

Publicat dins de General | Envia un comentari

DESCOBRIM UNS NOUS VEÏNS!

ORUGUES! Ja fa setmanes que hi havia ous entre les fulles de les cols i avui hem vist unes bestioletes verdes molt petites. Aviam quin remei hi posem ara…

Publicat dins de General | Envia un comentari

FEM PLANTER!

Llenties o mongetes? Esperem que creixin ben aviat! Quan comenci a fer fred haurem de construir un hivernacle!

Publicat dins de General | Envia un comentari

L’HORT AL NOVEMBRE.

Publicat dins de General | Envia un comentari

ACCELERANT LA CIÈNCIA! Una exposició del CERN

FINS EL 10 DE GENER DEL 2016, AL COSMOCAIXA hi ha una exposició produïda pel CERN que itinera per diferents ciutats europees amb l’objectiu de difondre arreu les seves línies d’investigació i fer conscients els ciutadans de la seva utilitat.
Els visitants es veuran immersos en un espectacle audiovisual que explica l’evolució de l’univers des del moment del Big Bang fins avui.
Per mitjà de diferents interactius, podran descobrir com al CERN s’investiguen les partícules fonamentals, aquests petits maons de l’univers que formen el nostre món. Se’ls convida a qüestionar-se sobre què és una partícula fonamental i com de gran és, i a conèixer les diferents famílies de partícules que trobem a la teoria coneguda com a Model Estàndard.
D’altra banda, els visitants tindran l’oportunitat d’interactuar amb un model tridimensional d’un detector de partícules per veure com travessen les capes del detector i esbrinar quins successos es produeixen durant les col•lisions.

http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/-/acelerando-la-ciencia-cern

CERN 1C.jpg #846277282

Publicat dins de General | Envia un comentari

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2015

Aquesta setmana l’escola ha estat plena de mostres d’experiments científics i projectes súper interessants dels alumnes de Secundària. Podreu veure les fotos als blogs corresponents!
Ens agrada molt fer ciència!
VISCA LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

SC15-cartel

Publicat dins de General | Envia un comentari

MANTENIMENT DE L’HORT.

Publicat dins de General | Envia un comentari

COMENCEM UNA NOVA TEMPORADA

Ara sí! Un nou curs comença i una nova temporada de l’hort també!
Aquest any anirem tots els alumnes de primària per grupets (1h a la setmana) a treballar a l’hort: sembrar, plantar, regar, netejar, construir, cooperar, etc., són algunes de les activitats que realitzarem al llarg d’aquest curs en aquest entorn tant diferent a la nostra classe.
VOLEU ESTAR AL DIA?

PD: TOTS els comentaris al Blog són benvinguts! Anima’t i escriu!

Publicat dins de General | Envia un comentari