El Projecte Anuncia, enfonsant les seves arrels en la intuïció i carisma de Sant Francesc Coll, vol respondre amb nou vigor i entusiasme als...
El Projecte Anuncia, enfonsant les seves arrels en la intuïció i carisma de Sant Francesc Coll, vol respondre amb nou vigor i entusiasme als reptes que la societat i l'Església d’aquest
Allà on les persones viuen en comunitat amb una voluntat decidida de llegir els signes del temps per esdevenir una eina de transformació radical...
Allà on les persones viuen en comunitat amb una voluntat decidida de llegir els signes del temps per esdevenir una eina de transformació radical de la societat en un clima de convivència basat
El Pla de Gestió del Bé Comú FEDAC, fidel a la missió encomanada, assumeix els principis Ètics, de Legalitat, de Viabilitat, de Solidaritat i...
El Pla de Gestió del Bé Comú FEDAC, fidel a la missió encomanada, assumeix els principis Ètics, de Legalitat, de Viabilitat, de Solidaritat i de Transparència i control que té encomada la
El departament de comunicació FEDAC té com a objectiu analitzar, conceptualitzar, assessorar, elaborar, difondre i integrar la comunicació a...
El departament de comunicació FEDAC té com a objectiu analitzar, conceptualitzar, assessorar, elaborar, difondre i integrar la comunicació a les nostres escoles FEDAC
A nivell
La FEDAC aposta per l’educació competencial perquè els alumnes esdevinguin persones competents en tots els àmbits, és a dir, que siguin...
La FEDAC aposta per l’educació competencial perquè els alumnes esdevinguin persones competents en tots els àmbits, és a dir, que siguin capaços de prendre decisions, resoldre problemes,
El Projecte Anuncia, enfonsant les seves arrels en la intuïció i carisma de Sant Francesc Coll, vol respondre amb nou vigor i entusiasme als reptes que la societat i l'Església d’aquest temps ens desafien i, de manera particular, a totes les situacions que requereixen el nostre compromís amb la vida, la defensa i la promoció dels drets de tota persona, especialment dels pobres, des de les diferents plataformes i institucions sorgides de la Congregació. Té en el cor Jesús de Natzaret i el seu Evangeli, el seu Misteri d'Encarnació, la seva espiritualitat d'alliberament, la llibertat radical com a Fill de Déu i el seu projecte de fraternitat humana i còsmica.
Les trobades Intercol·legials pretenen proporcionar experiències noves de trobada amb altres alumnes d’arreu de Catalunya. Així com també potenciar el sentit de pertinença a les escoles FEDAC.
Amb aquesta activitat volem que els nois i noies de 3r ESO de les escoles de la FEDAC es trobin, es coneguin, comparteixin les seves inquietuds i palpin que hi ha més joves com ells que també busquen i volen viure en Veritat. Enguany celebrem deu anys.
És una trobada dirigida als nens i nenes de 5è de primària. Els objectius són: Sortir d’un mateix.
Compartir amb altres nens i nenes
de les escoles FEDAC.
Fer amics.
Obrir-se a altres realitats.
Gaudir sense grans coses.
Compartir el nostre carisma.
Pregar junts
Són un “espai” humà i cristià on Animadors/es i nois/es vivim una experiència d’amistat en grup que nos porta a identificar-nos amb l’estil i els valors de Jesús. Formem part de la Pastoral de la FEDAC (Fundació Educativa Dominiques Anunciata Pare Coll), de les diferents escoles de Catalunya, en les quals “TOTS SOM UN”. Estem dintre de l’Itinerari d’Educació en la Fe dels Grups de Vida Cristiana, que s’ofereix per al nostre creixement humà i cristià.
Al llarg del curs els grups CREC de les diferents escoles ens trobem per compartir allò que vivim. Potenciem una sèrie de valors i actituds humanes, propis del carisma dominicà, que ens ajuden a trobar-nos amb Jesús i a ser més feliços. Per transmetre això, partim d’elements simbòlics propers als nois/es. Aquests valors i actituds s’enriqueixen des del carisma del Pare Coll i de les Dominiques de l’Anunciata.
L'objectiu de les colònies -campaments és que els alumnes es trobin per:
Fer amics
Aprendre a ser persona
Gaudir sense grans coses
Sentit de gratuïtat
Conèixer Jesús
Respectar la natura
Els nois i noies sol·liciten ser preanimadors/es i animadors/es en els nostres centres FEDAC. Des de la institució i comptant amb la col·laboració de l’Escola Mirall (Escola de formació en el lleure), s’ofereix formació específica per aquest joves, per tal que puguin fer la seva tasca amb qualitat i sentit.
La família i l'escola són dos àmbits interdependents en la funció educativa dels infants. La familia, a partir dels vincles socioafectius que genera entre els seus membres, té un important i decisiu paper educatiu en la formació bàsica dels infants en hàbits, comportaments, actituds i valors. A la FEDAC volem que la relació entre família i escola es basi en la confiança, el respecte i la col·laboració. I oferim espais de trobada per interaccionar i compartir amb l'escola, a través dels grups FEAC, escola de Pares, Ampas,…
Ens cal prendre consciència de què som ciutadans d’un món desigual i injust. És necessària i òptima la nostra implicació en projectes d’acció social orientats envers els més desafavorits i la transformació de l’entorn i de la societat. La nostra aportació pot ser donar del nostre temps.
Els Projectes a Filipines que s'estan desenvolupant actualment són:
- Escolarització d'infants
- Construcció d'una escola
- Ajuts a la població per desastres naturals
Els Projectes que s'esta desenvolupant a Àfrica són:
- Alfabetització nordista
- Construcció de cuines econòmiques
- Construcció de centres de tall de llenya per evitar deforestació
- Construcció de centre rural
El Centre “Mare de Déu del Roser” - Puig d’Olena, pertany a la congregació de les germanes Dominiques de l’Anunciata seguint el carisma del seu Fundador Francesc Coll. El treball que es porta a terme entre la comunitat religiosa i els laics és un exemple proper de missió. S'ofereix l'oportunitat de col·laborar amb la tasca que porten a terme els educadors.
Oferim la possibilitat de formar part d’un grup missioner on son convidats a preparar-se, per ser enviats a participar en diferents compromisos missioners de les Dominiques de l'Anunciata, a través un servei que ajudi a transformar la realitat que ens envolta i construir una humanitat més digna, fraterna i solidària.
Des de les escoles prenem consciència de què som ciutadans d’un món desigual i injust. I ens impliquem en projectes d’acció social orientats envers els més desafavorits i la transformació de l’entorn i de la societat. La nostra aportació pot ser donar del nostre temps.
En les nostres escoles han passat molts i moltes alumnes. La FEDAC vol mantenir la relació i el contacte a fi de continuar afavorint el seu sentit de pertinença a la seva escola i fomentar la seva participació en la vida del Centre i de la Fundació.
Essent conscients de la missió que tenim entremans, oferim uns espais de formació que ha d'ajudar a la persona a construir el seu itinerari personal mitjançant el cultiu de la seva pròpia personalitat, amb les seves competències, emocions i valors, i amb l'espiritualitat com a ciment. El camí és una oportunitat de crear lligams, per descobrir la Paraula i per poder dirigir la pròpia vida personal i professional cap al bé comú.
Les trobades ATURA'T I i ATURA'T II estan proposades per a que els educadors de la FEDAC gaudeixin, en un indret tranquil, on el temps sembla aturar-se, de l’oportunitat de tenir una experiència d'interioritat. I des de la seva pròpia espiritualitat assolir la consciència de pertànyer a una comunitat evangelitzadora a l’estil Anunciata que transcendeix la pròpia experiència docent.
Oferim un espai de formació i acompanyament a tots els educadors per impulsar el projecte educatiu FEDAC a Catalunya. Volem educadors compassius davant totes les situacions humanes, que estem cridats a transformar des de l'amor, el compromís i l'esperança i il·luminar des de l'Evangeli.
Està dirigit als mestres que ja porten una trajectòria llarga de no menys de 15 anys treballant a les nostres escoles. És un moment per reflexionar sobre la vigència de l’escola, com a institució en l’actualitat i la seva missió humanitzadora. I sobre la visió de futur de la FEDAC per afrontar aquesta missió.
Renovació imprescindible per continuar educant des de la identitat Anunciata en els nostres centres i arreu del món, amb la participació i el compromís de tots i totes, participant en una lectura crítica de la nostra realitat que ens ha de permetre presentar el nostre
missatge llegint els signes del temps.
Aquesta formació va dirigida a tots i totes aquells/es educadors/es que volen compartir vivències i inquietuds sobre el propi compromís en aquest món, en la nostra societat, i la participació en un projecte transformador. Arribant a formar comunitats Anunciata que viuen més profundament el carisma. es realitza en una trobada cada trimestre durant el curs escolar.
Posem a la vostra disposició les pregàries d'aquest mes.
Les trobareu per cicles.
Allà on les persones viuen en comunitat amb una voluntat decidida de llegir els signes del temps per esdevenir una eina de transformació radical de la societat en un clima de convivència basat en el compromís, el treball en equip i la coresponsabilitat, alts estàndards de qualitat i equitat i un clar sentit de pertinença col·lectiva.
Els educadors FEDAC desenvolupen un conjunt de característiques i competències que els han de portar a expressar els propis talents per tal d’esdevenir transformadors socials que sàpiguen transmetre als altres la passió per la vida i el compromís per fer el bé.
Les persones que es vinculen a la FEDAC han de ser conscients que s’hi incorporen amb el compromís de:
- Formar part d’un grup de professionals que opta per la qualitat, l’aprenentatge permanent i la passió per educar.
- Contribuir a crear un clima de treball basat en la senzillesa, la coresponsabilitat i l’empatia.
- Ser membres d’una xarxa d’educadors amb un ferm esperit de treball en equip i un arrelat sentit de pertinença col·lectiva.
- Comprendre els canvis en la societat orientant-se vers una nova forma d’evangelitzar.
Quina és la teva contribució per una societat millor?
- Educadors savis significa ser competents, íntegres, coherents i en continu desenvolupament personal.
- Educadors sants implica posar-se al servei dels altres de forma altruista, en compromís permanent per ser referents i model per als altres.
- Educadors simpàtics requereix ser motivadors, creatius i bons comunicadors d’experiències envers els altres.
- Educadors solidaris comporta una consciència social, una obertura permanent a l’entorn i una sòlida voluntat de transformar-lo i millorar-lo.
- Educadors somniadors és ser fidels a la recerca constant de novetats, receptius a la creativitat per no adormir-se en un son desnaturalitzant i alienador.
La gestió de les organitzacions s’emmarca avui en dia en un horitzó de desenvolupament dels talents i de les competències humanes i professionals de les persones que en formen part. La FEDAC impulsa aquest procés a través d’un Pla de formació institucional i dels plans de formació de cada centre, i en el marc d’un Pla de carrera professional.
El Pla de formació institucional de la FEDAC té per objectiu donar a conéixer i aprofundir en la Identitat i el projecte educatiu de les escoles FEDAC així com acollir, acompanyar i proporcionar, a tots els educadors de les escoles, espais de reflexió entorn al seu paper com a educadors cristians i al propi creixement personal i professional.
Viure, sentir i compartir un projecte amb els educadors novells per donar a conèixer el projecte educatiu FEDAC i el carisma de l’Anunciata amb una voluntat transformadora i un sentiment d’esperança per a la millora del nostre entorn social.
Aprofundir en la identitat i compromís per continuar educant des de la missió i carisma de l’Anunciata, estimulant la reflexió sobre el nostre rol com a educadors cristians en un món complex i multicultural.
Créixer en la fe a través d’una experiència d’enriquiment personal des de la pròpia espiritualitat per assolir la consciència d’una comunitat que transcendeix la pròpia experiència docent.
Aprofundir el sentit de vocació com a educador i de pertinença a un projecte transformador participant en una experiència de comunitat a l’estil Anunciata.
Acompanyar els educadors en la vivència de la interioritat i el cultiu de l’espiritualitat per obrir-se a la pregunta del sentit i la transcendència per arribar a tenir vides plenes.
- Lideratge personal: Analitzar les pròpies conductes i hàbits en la vida personal i professional per millorar l’efectivitat en les relacions personals i el lideratge interpersonal.
- Direcció de centres: Proporcionar les eines i recursos per a un exercici professionalitzat de la funció directiva i fer créixer el sentit de corresponsabilitat i compromís col·lectius.
- Administració i gestió: Proporcionar les eines i recursos per a un exercici professionalitzat de la gestió administrativa dels centres i fer créixer el sentit del bé comú.
Busquem:
Educadors amb talent i passió per l’educació, que vulguin conèixer i identificar-se amb la missió el projecte educatiu de la FEDAC i comprometre’s a fer el bé per contribuir a transformar el seu entorn i que això sigui font de sentit i felicitat per tots plegats.
Valorem:
- Titulacions polivalents per treballar en etapes diferents.
- Titulació o capacitació per impartir les classes en anglès (nivell B2 a Infantil i Primària, C1 a ESO i Batxillerat).
- Competència TAC (dispositius portàtils, treball en xarxa, plataformes virtuals d’aprenentatge).
- Capacitació docent per impartir la Religió (DECA).
- Acreditació d’experiències i col·laboracions amb moviments i entitats d’educació no formal (esplai, parròquies, clubs esportius, etc.).
- Capacitat per al treball en equip.
- Una profunda vocació per educar i il·lusió per tasca quotidiana.
Si vols formar part de l’equip d’educadors FEDAC:
- Omple el formulari d’alta amb el qual passaràs a formar part de la nostra borsa de treball.
- Envia el teu currículum i una carta de presentació a l’adreça treballar@fedac.cat.
- A l'assumpte del correu electrònic especifica el cicle i l'especialitat (Primària_Música) i anomena el teu currículum seguint l'ordre següent: Cognom,Nom_comarca_especialitat_any (Bosch,Júlia_BCN_2017).
- Consulta les ofertes vigents a l'apartat "Ofertes de treball"
En el moment que algun dels nostres centres necessiti cobrir una plaça, ens posarem en contacte amb tu.
Escoles sostenibles: Escoles que treballen amb l’horitzó d’uns espais que fomentin el consum responsable, la reutilització, el reciclatge, l’eficiència energètica i la solidaritat envers l’entorn.
Espais cardioprotegits: Centres que disposen de persones i equips certificats com a Espais Europeus Cardiosegurs, per fer front a situacions d’emergència vital.
Zones de silenci i interioritat: Partidaris de repensar els tradicionals espais escolars per crear zones i moments de silenci i espais inspiradors de la interioritat i l’espiritualitat.
Prevenció de riscos laborals: Compromesos amb la seguretat i salut en el treball a través d’intervencions de millora i accions formatives: formació bàsica i específica de riscos laborals, primers auxilis, extinció d’incendis i plans d’emergència.
Descarrega't el pdf "OFERTES" per veure totes les vacants vigents.
OFERTA PROFESSOR/A ECONOMIA ESO BAGES_04.02.19
· Zona: Bages
· Oferta de treball: Professor/a Economia ESO
· Titulació requerida: Grau o Llicenciat en Ciències Econòmiques, Ciències Empresarials, Administració i Direcció d’Empreses, o altres titulacions de l’àmbit de les ciències socials o jurídiques. Imprescindible CAP o Màster de Formació del Professorat.
· Altres requeriments: Nivell B2-C1 d’anglès. Treball en equip. Experiència docent.
· Tipus de contracte: Indefinit
· Jornada: 7,5 hores setmanals
Les persones interessades poden enviar el seu currículum en format pdf a treballar@fedac.cat, amb l’assumpte “Oferta Economia ESO Bages_04.02.19”.
OFERTA PROFESSOR/A MÚSICA ESO BARCELONA_07.02.19
· Població: Barcelona
· Oferta de treball: Professor/a Música per a ESO (+ Llengua Estrangera)
· Titulació requerida: Títol Superior de Música, o Títol Professional de Música, o Títol de Professor dels conservatoris de música, o Llicenciat en Història o Ciències de la Música. Imprescindible CAP o Màster de Formació del Professorat.
· Altres requeriments: Nivell C1 d’anglès. Nivell B2 d’alemany. Treball en equip.
· Tipus de contracte: Indefinit
· Jornada: 25 hores setmanals
Les persones interessades poden enviar el seu currículum en format pdf a treballar@fedac.cat, amb l’assumpte “Oferta Música ESO Barcelona_07.02.19”.
El Pla de Gestió del Bé Comú FEDAC, fidel a la missió encomanada, assumeix els principis Ètics, de Legalitat, de Viabilitat, de Solidaritat i de Transparència i control que té encomada la Institució.
És un pla de gestió fonamentat en els valors FEDAC, en la CONFIANÇA i en la participació de TOTES i cada una de les persones i grups involucrats en el projecte FEDAC.
Cal deixar enrera, doncs, els models econòmics que aposten per la lluita i l’egoisme avariciós, per preconitzar per un model FEDAC de cooperació i altruïsme generós. Cal deixar enrera el benefici financer com a finalitat del nostre projecte, per apostar per un model per la contribució al bé comú. Un bé comú per garantir la qualitat per a cada un dels protagonistres de la comunitat educativa FEDAC: alumnes, famílies, educadors, ...
Una gestió per un bé comú FEDAC on l’eficiència i l’efectivitat han de permetre l’equitat en l’accés a una educació de qualitat, fonamentada també en la transparència i la coresponsabilitat. Una coresponsabilitat que exigeix no només la garantia dels nostres drets sinó l’exigència de les nostres responsabilitats com a membres d’un mateix col.lectiu.
En definitiva, el Pla de Gestió del Bé Comú FEDAC és l’eina de gestió que ens ha de permetre assolir un projecte econòmic de Llibertat, Amor i Creativitat.
El departament de comunicació FEDAC té com a objectiu analitzar, conceptualitzar, assessorar, elaborar, difondre i integrar la comunicació a les nostres escoles FEDAC
A nivell fundacional ha de vetllar per la implementació de la imatge corporativa de l’entitat, difondre-la adequadament... per tal de ser reconeguts com una institució que ofereix un model educatiu diferenciat. Oferir assessorament i suport als responsables de comunicació dels nostres centres i garantir el bon l’ús de la comunicació FEDAC.
En definitiva garantir una bona comunicació interna i externa.
- Enfortir la marca FEDAC.
- Difondre i comunicar l’activitat fundacional.
- Potenciar la comunicació amb entitats i institucions externes a la Fundació.
- Difondre i potenciar la Identitat i Carisma entre la comunitat educativa.
- Potenciar la comunicació entre els centres de la Fundació.
- Aconseguir un clima organitzatiu adient.
- Reforçar el sentiment de pertinença
- Aglutinar les persones entorn a objectius comuns.
- <!--[endif]-->Aconseguir articular unes relacions eficients entre la institució escolar entesa com a organització i les persones que la conformen i integren.
La FEDAC aposta per l’educació competencial perquè els alumnes esdevinguin persones competents en tots els àmbits, és a dir, que siguin capaços de prendre decisions, resoldre problemes, generar nous plantejaments en contextos diversos i posar el seu coneixement al servei de la societat en què viu. Optem per orientar la nostra mirada envers els talents de cada un dels alumnes, amb una transformació contínua d’aspectes relacionats amb els continguts, la metodologia, l'avaluació, l'organització, el rol dels alumnes i dels docents, i els espais.
Promovem i potenciem amb ànim esperançat una educació integral, que desenvolupi totes les dimensions de la persona, oferint un ampli ventall d’estratègies pedagògiques i didàctiques, amb la finalitat de generar experiències que afavoreixin l’aprenentatge de tot l’alumnat.
Pretenem que l’alumnat assoleixi les potencialitats intrínseques -combinació d’intel·ligències múltiples que es conjuguen amb la pràctica i l’experiència en l’entorn- per assolir les competències i pugui reconèixer i desenvolupar al màxim les seves capacitats. També volem afavorir una organització dels recursos del centre que propiciï un entorn d’aprenentatge adequat a les necessitats, i facilitar la seva participació
La diversitat és una riquesa per a qualsevol procés de creixement educatiu. La nostra missió ens crida a una educació integral que respecti la diversitat de cada persona, que en potenciï els talents i la descoberta de la pròpia vocació.
El PAD de la FEDAC pretén inspirar i planificar les mesures pedagògiques i organitzatives per donar resposta al repte que suposa la diversitat d’alumnes dels nostres centres.
Educar en un centre de la FEDAC implica promoure i potenciar amb ànim esperançat una educació integral que desenvolupi totes les dimensions de la persona. L’acció tutorial és un dels pilars fonamentals de l’acció educativa-evangelitzadora, i vol contribuir, en col·laboració amb les famílies, al desenvolupament integral de l’alumnat. Comporta la implicació de tot el professorat, l’acompanyament i orientació individual i col·lectiva de tots i cadascun dels alumnes.
Projectes telemàtics és una iniciativa col·lectiva de totes les escoles FEDAC que neix amb l’objectiu d’impulsar l’ús de les tecnologies a l’aula i de crear vincles entre l’alumnat de les diferents escoles de la fundació.
Anualment es proposen diferents projectes en xarxa, multidisciplinaris i adaptats a les diferents etapes educatives, on les TAC esdevenen el recurs clau per crear i aprendre col·laborativament.
Entenem els Projectes telemàtics com un espai d’intercanvi, d’unió i d’aprenentatge compartit.
La missió de la Institució i la pluralitat cultural i religiosa que avui vivim a les escoles ens fa vincular el fet religiós a tres ambients de treball que són: el global del centre, el curricular i l’espai de tutoria.
A través d’aquests tres ambients treballem el fet religiós entenent-lo com:
- “religare”: crear lligams, establir vincles...
- “re-legere”: rellegir, interpretar el misteri del Déu, el sentit de la vida ...
- “re-elegire”: escollir i optar en la vida, des de la pròpia llibertat....
Eduquem els infants i joves en la interioritat i utilitzem pedagogies per suscitar el silenci i l’autoconeixement mitjançant exercicis d’expressió corporal, dansa, relaxació, silenci i reflexió; aquest és el primer pas de tota persona per tal d’obrir-se a la transcendència, fer camí cap a l’interior i esdevenir una persona feliç.
L’acció educativa de la FEDAC vol donar resposta als reptes plantejats per la societat del coneixement, el desenvolupament per la sostenibilitat, l’aprenentatge plurilingüe, la diversitat de situacions d’aprenentatge i l’educació intercultural. Amb el propòsit de formar persones amb capacitats i habilitats per esdevenir ciutadans emprenedors, compromesos, responsables, solidaris amb l’entorn i competents globalment. Volem una escola que potenciï els talents de tot l’alumnat.
La FEDAC desenvolupa el programa d’Escola Verda amb el compromís i la intenció de:
- Formar ciutadans crítics i participatius capaços de fer front als reptes de la sostenibilitat.
- Impulsar l’aprenentatge de conceptes, valors i actituds en relació amb la cura i el respecte pel medi ambient.
- Fomentar la participació de tota la comunitat educativa a través d’un projecte global.
- Transformar l’escola, per adaptar-la a les situacions ambientals i socials actuals.
L'objectiu principal del projecte TACtil és fer que tots els alumnes siguin capaços d’assolir una sòlida competència digital. Atès el seu caràcter transversal i instrumental, és una competència present a totes les matèries del currículum, vinculada a desenvolupar mètodes de treball eficaços i adequats en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.
Gràcies a l’ús de les TIC podem dur a terme l’objectiu que perseguim: facilitar un aprenentatge autònom i personalitzat de l'alumnat. Pensem i utilitzem les TIC com una eina per desenvolupar totes les competències imprescindibles per al món d’avui en dia amb creativitat, autonomia, esperit crític i de manera eficaç.
Des dels seus inicis la FEDAC s’ha caracteritzat per impulsar l’escola trilingüe en català, castellà i anglès. Volem aconseguir que l’alumnat assoleixi una excel·lent competència comunicativa en aquests tres idiomes, és a dir, que sigui capaç d’escoltar, llegir, parlar, escriure i interactuar amb els altres en totes tres llengües. La competència comunicativa, a més, és indispensable per adquirir-ne d’altres.
L’aprenentatge servei (ApS) és una metodologia pedagògica que combina en una sola activitat l’aprenentatge de continguts, competències i valors amb tasques de servei a la comunitat.
En l’ApS el coneixement s’utilitza per millorar algun aspecte de la realitat i el servei es converteix en una experiència formativa que proporciona sabers nous. Aprenentatge i servei es beneficien mútuament: l’aprenentatge adquireix sentit cívic i el servei es converteix en un taller de valors i coneixements.