#avuixdemà

El curs 2013-2014 vam iniciar el procés per redactar un nou Projecte Educatiu FEDAC adreçat a totes les escoles FEDAC. El projecte recull, analitza, sintetitza i comunica les aportacions fetes per tots els estaments de les 24 escoles, 625 educadors, 5800 alumnes, 360 famílies i 120 membres dels Equips Directius, Equip de Titularitat i Patronat. No ha estat una tasca ràpida ni lleugera, car era important arribar al sentit de cada aportació, per continuista o disruptiva que pogués semblar. Totes i cadascuna han trobat el seu sentit en l’anàlisi i ens han servit per alimentar la inspiració de la nostra síntesi de 24 Reptes #avuixdemà. El títol que hem volgut donar al nou projecte respon a una intencionalitat comunicativa molt concreta i que es desplega en els següents conceptes:
#
El coixinet és el símbol de les piulades via Twitter, de presència en la xarxa social. Aquest element de comunicació és un aspecte important a tenir en compte durant el procés.
avui
La necessitat de fer una anàlisi de la situació actual dels centres educatius, des del punt de vista de la integració en el seu entorn sociocultural com de la seva situació interna, i dels reptes que atenent els professionals que amb el seu treball i esforç dediquen la seva vocació a la missió FEDAC.
x
La necessitat de comunicar i de presentar la nostra singularitat educativa en la societat actual, com una aposta agosarada i una aportació decidida a formar persones compromeses en l’entorn local i alhora transformadores de l’entorn global en un món de pau, justícia i amor.
demà
La necessitat de fixar-nos objectius, de preveure quins elements seran determinants en el futur per a la institució, per a cadascun dels centres i per als alumnes, segurament en el marc d’una sòlida educació cristiana, flexible, acollidora i vinculada a la germanor entre totes les cultures i pobles del món.

24 reptes

A partir de la lectura, anàlisi i síntesi de les aportacions realitzada per l’equip #avuixdemà i de les reflexions, lectures, debats i propostes que la institució ha d’oferir a nivell intern i cap enfora, presentem una primera relació de 24 reptes.
logo_avui
Finalment, el logotip del projecte encerta a situar quatre persones juntes, treballant cooperativament, jugant creativament, debatent raonablement, cercant científicament, o fent alguna altra cosa, perquè els nens i nenes són inesgotables...Contacte
FEDAC
Carrer dels Àngels, 18 àtic
08001 Barcelona
T. +34 93 317 21 41
email: secretaria@fedac.cat


@Fedac 2016 Web: www.fedac.cat